Americanii isi mentin navele in Golful Persic. Iranul reactioneaza

, ,
 

USS John C StennisStatele Unite au promis că îşi vor menţine navele de război în Golful Persic, în pofida avertismentelor Iranului, care a organizat o demonstraţie de forţă în zona strâmtorii Ormuz, a declarat marţi Pentagonul. “Desfăşurarea echipamentelor militare americane în Golful Persic va fi menţinută la nivelul pe care îl are de decenii”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, într-un comunicat. Deplasările portavioanelor în Golful Persic şi în strâmtoarea Ormuz, un punct strategic pentru traficul maritim petrolier, au loc în baza unui angajament militar american de multă vreme, atât pentru a garanta securitatea operaţiunilor militare americane în regiune, cât şi pentru a proteja regulile internaţionale ale comerţului maritim, a precizat purtătorul de cuvânt.
“Trecerile noastre prin strâmtoarea Ormuz sunt conforme cu legislaţia internaţională care garantează dreptul de trecere vaselor noastre”, a declarat el, potrivit Mediafax. “Suntem angajaţi să protejăm regulile comerţului maritim, baze ale prosperităţii internaţionale, este unul dintre principalele motive ale prezenţei militare americane în regiune”, a adăugat el.
Portavionul american USS John C. Stennis, care se afla în Golf, a traversat săptămâna trecută strâmtoarea Ormuz pentru a merge în Marea Oman, în timpul manevrelor navale iraniene, care au durat zece zile, în zona strâmtorii. Un oficial militar iranian de rang înalt a avertizat marţi Statele Unite să nu mai trimită portavioane în Golf. Nava americană va trebui să înfrunte “toată forţa” Marinei iraniene dacă revine, a avertizat un oficial militar iranian.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *