Americanii, din ce in ce mai prezenti la Kogalniceanu

, , ,
 

Conducerea Statului Major General a primit, în perioada 14-15 august, vizita delegaţiei oficiale americane, condusă de generalul William M. Fraser, comandantul Comandamentului Transporturilor al SUA, care s-a aflat în România pentru evaluarea facilităţilor puse la dispoziţia părţii americane din zona Constanţa şi Mihail Kogălniceanu.
Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, au avut marţi, 14 august, la Cercul Militar Naţional, convorbiri cu generalul William M. Fraser, principalele teme abordate fiind cooperarea militară româno-americană şi sprijinul reciproc acordat în cadrul operaţiilor din Afganistan. În cursul zilei de miercuri, 15 august, generalul William M. Fraser, însoţit de generalul maior Valentin Petre, şeful Direcţiei logistice din Statul Major General, a vizitat facilităţi din zona Constanţa şi a Aeroportului Mihail Kogălniceanu.
De asemenea, recent, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu, a avut loc ceremonia de închidere a exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 12” (BSRF 12). La ceremonie au fost prezenţi generalul de brigadă Mihai Ciungu, şeful Instrucţiei şi doctrinei la Statul Major al Forţelor Terestre, colonelul James O’Meara, locţiitorul comandantului Corpul de infanterie Marină al SUA din Europa (MARFOREUR), reprezentanţi ai categoriilor de forţe ale Armatei României, comandanţi ai unităţilor care au avut forţe participante la exerciţiu.
Aflat la a treia ediţie, BSRF 12 a fost condus de Corpul de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa (MARFOREUR) şi a avut drept scop creşterea nivelului de inteoperabilitate între militarii naţiunilor participante. Peste 1.000 de militari români şi 600 din Armenia, Azerbaidjan, Republica Macedonia şi Statele Unite ale Americii au desfăşurat, timp de şase luni, acest amplu exerciţiu care s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state din zona Mării Negre, Balcani şi regiunea Caucazului, printre care şi România.
Printre activităţile desfăşurate în cadrul exerciţiului se numără activităţile specifice de instruire înaintea dislocării în teatre de operaţii (module de acţiune pentru identificarea şi contracararea dispozitivelor improvizate şi pentru acordarea primului ajutor pe câmpul de luptă), executarea misiunilor de patrulare în aria de responsabilitate, modul de reacţie şi acţiune în situaţia intrării într-o ambuscadă, activităţi de paraşutare de antrenament şi tactice, pe timp de zi şi de noapte, precum şi în condiţii meteo dificile, seminarii de profil în domeniul logisticii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *