Americanii au băgat peste 600 de milioane de dolari în armata ucraineană în ultimii trei ani

, , , , ,
 

SUA au cheltuit nu mai puțin de 600 de milioane de dolari din 2014 pe armament și antrenarea Armatei ucrainene, se arată într-un raport plasat pe site-ul guvernului de la Kiev, preluat de Karadeniz Press  „Începând din 2014, partea americană a transferat asistență materială și tehnică și a cheltuit mai bine de 600 de dolari pe antrenarea Forțelor Armate ale Ucrainei. Șapte batalioane a militarilor ucraineni au fost antrenați în cadrul unui grup multinațional, un alt batalion se află în continuare în training.

Din 2015, aproape 4.000 de soldați ucraineni și 104 instructori au fost antrenați de specialiști americani la baza Centrului Internațional pentru Păstrarea Păcii și a Securității”, se arată în comunicatul guvernamental.

Printre alte lucruri, fonduri primite au fost cheltuite pentru dezvoltarea și profesionalizarea medicilor chirurghi, logistică și alte sisteme medicale, precum și pe planurile legate de înființarea unui comitet pentru cooperare militară și reformă în domeniul apărării. Șeful Statului Major ucrainean, Viktor Muzenko, a declarat că asistența și consilierea americanilor a întărit semnificativ forțele armate ucrainene.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *