Amanta fostului ministru rus al apărării, Anatolii Serdiukov, impiedicata sa fuga in Occident

, , , , , ,
 
Fostul ministru rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, a cazut in dizgratia Kremlinului

Fostul ministru rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, a cazut in dizgratia Kremlinului

Seviciile de securitate de la Moscova au impiedicat fuga intr-o tara occidentala a Evgheniei Vasilieva, amanta fostului ministru rus al apărării, Anatolii Serdiukov, relateaza surse oficiale locale, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Amanta fostului inalt oficial, precum si familia acesteia, este supravegheata neincetat de catre ofiteri FSB, au mai adaugat sursele citate, care au mai subliniat ca tara de destinatie ar fi fost Mare Britanie. Aceasta actiune a serviciilor de securitate ruse vine pe fondul recentei descoperiri, la Ministerul Apărării din Federația Rusă, a unor fraude majore, prin care au fost vandute ilegal sute de hectare de terenuri ale ministerului, terenuri situate in suburbiile Moscovei, actiune ce a fost coordonata de amanta lui Serdiukov.

Dosar penal

Procuratura Generală Militară (PGM) rusa a deschis un dosar pe marginea instrainarii ilegale a 140 de hectare de terenuri forestiere în regiunea satului Nahabino, din raionul moscovit Krasnogorsk. Pădurea, care anterior fusese poligon militar, trebuia returnată de armata rusa catre Agenția Silvica Federala rusa, sar, în urma unui ordin personal al ministrului apărării de atunci, Anatolii Serdiukov, a fost vândută, la un preț mult mai mic decât cel al piaței, la două companiii fantomă, cu un capital statutar minimal, apropiate de Evghenia Vasilieva.
La baza intentării dosarului de către PGM au stat materialele obținute de la Curtea de Conturi a Federației Ruse, Ministerul Afacerilor Interne și de la departamentul gospodăriei silvice al Districtului Federal Central. Astfel, în 1999 ocolul silvic Istrinsk a transmis către ministerul apărării 2634 de hectare de păduri, pe care trupele de geniu si fortele speciale le-au utilizat în calitate de poligon, inclusiv pentru testarea fortificațiilor capabile să stopeze ofensiva inamicului. În 2011, unitatea militară care deservea poligonul a fost desfiintata, iar terenurile primite anterior trebuia returnate conform legii, deoarece ele erau din categoria „proprietăților imobiliare ale armatei care trebuie eliberate” și  nu puteau fi vândute prin intermediul „Oboronservis”.

Daune de miliarde

Valoarea totală a daunelor, conform Curții de Conturi, este de aproximativ 2,871 miliarde de ruble, in timp ce o suma de 1,7 miliarde de ruble din vânzarea pădurilor nu a fost varsata in bugetul federal rus. Sursele oficiale citate anterior au mai precizat ca PGM va incepe si alte cauze penale pe numele conducătorilor departamentului proprietăți imobiliare al Ministerului rus al Apărării.
Anterior, intr-un interviu acordat mass-media de la Moscova, avocatul oficialului a declarat că, pana in acel moment, Serdiukov, nu a fost interogat de catre procurorii militari sau reprezentanti ai serviciilor de informati civile, FSB, ori militare, GRU, ale Federatiei Ruse.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *