Alexandru Tanase face rocada de la PLDM la Curtea Constitutionala

, , , ,
 

Ministrul_Justitiei_Alexandru_Tanase

Pentru o mai buna reforma a justitiei din Republica Moldova, actualul ministru al Justitiei, Alexandru Tanase, a considerat ca va fi mult mai util in functia de judecator la Curtea Constitutionala. Asadar, Tanase a anuntat oficial, ieri, la Congresul partidului ca pleaca din PLDM. Noul prim-vicepresedinte al PLDM a fost ales alt membru al formatiunii si actualul ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Iurie Leanca.  “Nu este cea mai fericita decizie din viata mea, dar o fac cu inima impacata. imi inchei activitatea politica, dar sunt convins ca lucrurile la noi in tara vor merge in directia pozitiva. Imi depun demisia din functia de prim-vicepresedinte al partidului si sigur ca n-am sa mai fiu nici membru al PLDM. Chiar daca functia de judecator nu poate fi cumulata cu activitatea politica, cu sufletul voi fi alaturi de colegii din Partidul Liberal Democrat”, a declarat Tanase, citat de Unimedia.md.

Jonctiune cu Leanca

Liderul partidului, Vlad Filat, a mentionat ca urmeaza sa supuna votului nu tocmai cea mai fericita decizie din viata. “Sunt sigur ca dl Tanase va contribui si in continuare la dezvoltarea si prosperarea tarii”, a spus acesta.
Prin votul participantilor la Congres, noul prim-vicepresedinte al liberal-democratilor a fost ales actulalul ministru de Externe, Iurie Leanca. “Aceasta decizie ma onoreaza dar si ma obliga la multe – este o pozitie foarte importanta in partid”, a declarat Leanca. Alexandru Tanase a fost numit judecator la Curtea Constitutionala, pe un termen de 6 ani. In termen de 30 de zile, acesta urma sa-si depuna carnetul de membru de partid, dar si sa renunte la functia de ministru al Justitiei. Liberal-democratii nu au facut public numele succesorului lui Tanase. Cea mai probabila candidatura este cea a viceministrului Justitiei, Oleg Efrim. Republica Moldova a fost criticata recent in raportul Departamentului de Stat pentru starea deplorabila in care se afla justitia de peste Prut.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *