Alegerile pentru bașkan, motiv de război politic în UTAG

de | sept. 2, 2022 | Arhiva, R. Moldova, Știri | 0 comentarii

Alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei sunt programate pentru 30 aprilie 2023, relatează agenția INFOTAG. Această decizie a fost luată de Adunarea Populară a Găgăuziei (APG), Legislativul regional de la Comrat. Președintele APG, Dmitri Constantinov, a propus inițial organizarea alegerilor pe data de 23 aprilie. Cu toate acestea, s-a dovedit că în această zi […]
Găgăuzia, avertismente politice
Irina Vlah este la ultimul mandat

Alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei sunt programate pentru 30 aprilie 2023, actuala guvernatoare Irina Vlah fiind la ultimul mandat

Alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei sunt programate pentru 30 aprilie 2023, relatează agenția INFOTAG. Această decizie a fost luată de Adunarea Populară a Găgăuziei (APG), Legislativul regional de la Comrat.
Președintele APG, Dmitri Constantinov, a propus inițial organizarea alegerilor pe data de 23 aprilie. Cu toate acestea, s-a dovedit că în această zi cade Paștile Blajinilor. Atunci Constantinov a propus data de 30 aprilie, iar propunerea sa a fost susținută de 20 din 33 de deputați.
Reprezentanta Comitetului Executiv al Găgăuziei, Olesea Tanasoglo, a menționat că puterile actualei bașcane a Găgăuziei, Irina Vlah, expiră la 19 iulie 2023, iar APG nu are dreptul să-i limiteze mandatul. Decizia a fost luată în pofida acestor obiecții.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *