Al Qaida ameninta Cupa Mondiala de fotbal

, ,
 

Cupa Mondiala 2010, obiectiv terorist

Cupa Mondiala 2010, obiectiv terorist

Organizatia terorista Al Qaida a amenintat ca va ataca participantii la Cupa Mondiala de fotbal din aceasta vara, organizata in Africa de Sud, relateaza mass-media de limba araba, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. “Cat de extraordinar ar fi meciul SUA contra Marii Britanii cand transmisia live a unui stadion plin de spectatori ar auzi sunetul unei explozii ce va zgudui stadionul, pe care sa il intoarca pe dos, iar numarul de cadavre sa se numere cu zecile si sutele, cu voia lui Allah”, se arata intr-un comunicat al filialei al Qaida din Magrebul Islamic, citat de Mushtaqun Lel Jannah.
“Toate măsurile de siguranţă luate de FIFA vor fi inutile. Nu vor reuşi să ne oprească! Eşti gata pentru asta Blatter?” se arata intr-un alt comunicat al organizatiei teroriste, citat de mass-media internationala. Primul meci vizat este Anglia- SUA meciul urmand sa se desfasoarea in data de 12 iunie 2010, la Rustenburg. Serviciile de securitate occidentale, citate de mass-media, au mai subliniat ca Franţa, Italia si Germania intră în grupa naţionalelor aflate în pericol, respectivele state fiind implicate in actiuni militare impotriva al Qaeda.
La randul sau, secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Jerome Valcke, a declarat că Africa de Sud este pregătită 100% să organizeze Campionatul Mondial 2010, programat sa inceapa peste doua luni. Valcke a subliniat ca „directorul competiţiei, Jim Brown mi-a spus că stadioanale din Africa de Sud sunt mult mai bune decat cele de la Campionatul Mondial din 2006, disputat în Germania”.
Conform oficialilor sud-africani, peste 2.000 de artişti din diferite state vor participa la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, iar alţi circa 800 la evenimentul de încheiere. Campionatul Mondial de fotbal va fi desfăşurat în perioada 11 iunie – 11 iulie 2010, în premieră pe continentul african.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *