Afganistan. Explozie puternica la cartierul general ISAF

, ,
 

O explozie de proporţii a zguduit sâmbătă cartierul general al ISAF, forţa NATO în Afganistan, aflat în cartierul diplomatic al capitalei afgane Kabul, potrivit informaţiilor furnizate de ISAF.
Postul privat de televiziune Tolo TV a anunţat că patru copii au fost răniţi în incident, dar că acest lucru nu a putut fi verificat. Însă, potrivit agenţiilor de presă internaţionale, care citează martori oculari, explozia s-a soldat cu şase morţi, în majoritate civili, iar momentan nu se cunoaşte dacă a fost vorba de un atentat sinucigaş sau de un atac cu mortiere. “Suntem consemnaţi la sediu din motive de siguranţă în timp ce încercăm să aflăm mai multe detalii despre explozie”, a afirmat un purtător de cuvânt al ISAF, făcând referire la faptul că personalul NATO nu are voie să părăsească baza.
În prezent la Kabul se comemorează 11 ani de la moartea lui Ahmad Shah Massoud, eroul războiului din anii 80 împotriva sovieticilor, Mai târziu, Massoud a luptat împotriva talibanilor. Massoud a murit la 9 septembrie, fiind ucis de militanţi Al Qaida deghizaţi în reporteri.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *