Acordul de parteneriat UE-Federația Rusă, în pericol. Tusk: UE va prelungi sancțiunile impuse Kremlin-ului

, , , , ,
 
Parlamentul European, supărat pe Kremlin

Parlamentul European, supărat pe Kremlin

Parlamentul European a propus să examineze suspendarea Acordului de parteneriat și cooperare (APC) cu Rusia și să se ajungă la un dialog punctual “numai pe teme de interes comun”, se arată într-un proiect de raport al PE privind relațiile cu Moscova, citat de mass-media internațională, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.
Parlamentul European consideră că ATP ar trebui să se încheie. “Relațiile dintre Rusia și UE ar trebui reformulate”, se spune în documentul citat. Raportul precizează că Rusia și Uniunea Europeană “totuși vor rămâne parteneri cheie în viitorul apropiat”. Cu toate acestea, potrivit legiuitorilor europeni, cooperarea cu Moscova ar trebui să continue doar în acele domenii care sunt necesare și care prezintă interes reciproc pentru a garanta securitatea și ordinea europeană pașnică.
Raportul menționează, de asemenea, că “proiectul Nord Stream 2” crește dependența UE de gazele naturale rusești și amenință piața unică a energiei din UE “.

Sancțiuni prelungite

Uniunea Europeană va prelungi, din ianuarie 2019, sancţiunile economice impuse Rusiei, a anunţat vineri Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, citat de site-ul agenţiei Reuters, preluat de mass-media de la București. Decizia privind prelungirea cu un an a sancţiunilor contra Rusiei urmează să fie adoptată în cursul summitului UE din 13-14 decembrie.
„Europa este unită în susţinerea acordată suveranităţii Ucrainei şi integrităţii teritoriale. De aceea, sunt sigur că UE va prelungi în decembrie sancţiunile impuse Rusiei”, a declarat Donald Tusk.
Preşedintele Consiliului European a catalogat drept „total inacceptabil” incidentul produs recent în Marea Azov. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *