Acord de colaborare intre judetul Iasi si raionul Ialoveni

, , ,
 

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi a pus bazele unui nou acord de colaborare cu un raion din Republica Moldova, semnând joi un protocol de colaborare cu omologii din raionul Ialoveni.
“Astăzi am avut marea bucurie să semnăm o înţelegere de colaborare cu raionul Ialoveni. Îi mulţumesc domnului preşedinte Neculai Andronachi că a venit cu această propunere. Îl cunosc pe domnul preşedinte al raionului Ialoveni de multă vreme şi îi ştiu capacităţile administrative. Sunt convins că vom avea o colaborarea care se va concretiza în proiecte şi activităţi care vor veni în întâmpinarea nevoilor comunităţilor pe care le administrăm”, a spus Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. El a precizat că Iaşiul mai are un protocol semnat cu raionul Ungheni din R. Moldova, însă pe viitor Consiliul Judeţean îşi propune să crească relaţiile dintre România şi R. Moldova la nivelul relaţiilor politice, administrative şi economice.
“Totodată, vorbim de hub-ul de gaz natural care trece chiar prin judeţul nostru către Moldova care va acorda o independenţă energetică Moldovei, lucru fundamental important pentru această ţară. Acestea reprezintă expresii concrete ale colaborării şi, la urma urmei, înfrăţirii între cele două state. Îmi doresc ca domnul Neculai Andronachi să vină cât mai des la Iaşi, uşile îi sunt deschise”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Acordul încheiat joi îşi propune, cu preponderenţă, cooperarea între cele două administraţii locale pentru dezvoltarea cadrului economic general şi al mediului de afaceri, în particular, modernizarea infrastructurii rutiere şi de mediu, dezvoltarea durabilă a agriculturii, valorificarea potenţialului turistic precum şi pentru dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor din domeniile: învăţământ, asistenţă socială, cultură, sănătate, sanitar-veterinar.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *