Accesul militarilor ruși, interzis în 30 de țări

, , , , , , , , , ,
 
Ofiterii serviciului militar rus de informatii, GRU, interzisi in 30 de tari

Ofiterii serviciului militar rus de informatii, GRU, interzisi in 30 de tari

Ministerul Apărării din Federația Rusă a redactat o listă de țări în care accesul angajaților săi este interzis în perioada concediilor, astfel de restrictii fiind impuse. atat militarilor, cat si civililor angajati in minister, si care detin informatii secrete, relateaza surse militare oficiale de la Moscova, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Conform surselor citate, acestora, șeful Statului Major rus, Valerii Gherasimov, a semnat un ordin prin care accesul angajaților care dețin informații secrete și strict secrete din Ministerul Apărării este interzis în 30 de țări, dintre care sunt și șapte foste republici sovietice din URSS.
Statul rus le interzice militarilor săi să-și petreacă concediul în Israel și Egipt, din cauza situației militare și politice din aceste țări. Astfel, un oficial al Statului Major a specificat că, atunci cînd un comandant autorizează plecarea în concediu, el trebuie să-şi atenţioneze subordonaţii “să ia în calcul situaţia militar-politică şi infracţională în statele” în care doresc să meargă în vacanţă. În plus, ofiţerii au interdicţie în ţările incluse de Ministerul rus de Externe pe lista cu zone de risc, care nu sînt recomandate pentru călătorii nici măcar simplilor cetăţeni ruşi.
Lista unde îşi pot petrece vacanţa militarii ruşi conţine 39 de destinaţii, printre care Azerbaidjan, Austria, Bulgaria, Belarus, Belgia, Cehia, Cipru, Croaţia, Cuba, Danemarca, Elveţia, Franţa, Grecia, Italia, Indonezia, Iordania, India, Malta, Maroc, Muntenegru, Norvegia, Republica Moldova, Slovenia, Slovacia, Polonia, Ucraina, Ungaria, Thailanda, Turcia, Tunisia. Dintre fostele republici sovietice nu figurează Estonia, Letonia, Lituania, Georgia, Tadjikistan, Kirghizstan si Turkmenistan, ceea ce înseamnă că acestea se află sub interdicţia de a fi vizitate de militarii ruşi în perioada concediilor.
Unul din responsabilii Academiei de probleme geopolitice din Moscova, Konstantin Sivkov, consideră că militarii ruşi, în genere, ar trebui să evite ţările islamice, unde sînt puternice poziţiile wahabiţilor, ca Arabia Saudită, Qatar, Iordania, dar şi zone instabile ca Siria şi Libia, precum şi Statele Unite ale Americii, mai conchide si presa de la Bucuresti.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *