8 decembrie, Ziua Limbii Macedonene în România

, ,
 
România instituie Ziua Limbii Macedonene

România instituie Ziua Limbii Macedonene

Deputaţii de la București au votat, miercuri, un proiect de lege care vizează instituirea Zilei limbii macedonene pe 8 decembrie, se arată într-un comunicat al Parlamentului român, citat de KARADENIZ PRESS. Proiectul de lege referitor la instituirea Zilei Limbii Macedonene a fost adoptat cu 276 de voturi favorabile, un vot împotrivă şi o abţinere.

Potrivit proiectului, anual, cu prilejul sărbătoririi Zilei limbii macedonene, în localităţile în care trăiesc membri ai comunităţii macedonene se pot organiza manifestări culturale dedicate acestor sărbători, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale interesante putând sprijini logistic şi financiar organizarea manifestărilor. De asemenea, în instituţiile de învăţământ în care se predau aceste limbi ca limbi materne se pot organiza manifestări culturale dedicate acestei sărbători.

Proiectul privind instituirea Zilei limbii macedonene mai prevede că Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor emisiuni ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători. (Mihai Isac)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *