7 aprilie 2009, comemorat de MAE la Chisinau

, , , ,
 

Miscarea Actiunea Europeana comemoreaza victimele represiunii comuniste din aprilie 2009

Miscarea Actiunea Europeana comemoreaza victimele represiunii comuniste din aprilie 2009

Formatiunea politica Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE) organizeaza miercuri, 7 aprilie 2010, la ora 09:30, în faţa sediului din Chisinau a Procuraturii Generale a Republicii Moldova, flash mob-ul „Victime sunt. Unde sunt criminalii?”, relateaza comunicatul serviciului de presa al MAE, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Reamintim ca MAE nu este la prima actiune de acest gen, in data de 16 iulie 2009, formatiunea politica lansand brosura “Povestea unui erou. Valeriu Boboc 1985-2009”, despre viata tanarului de 23 de ani care a murit in timpul protestelor anticomuniste din 7 aprilie, din centrul Chisinaului. Lansarea a avut loc in prezenta a sute de membri si simpatizanti ai MAE si altor formatiuni politice de opozitie, in fata Spitalului de Urgenta din Chisinau, locul unde in noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 a fost aruncat trupul neinsufletit al lui Valeriu Boboc de catre membrii ai structurilor de forta controlate de regimul comunist.
“Valeriu Boboc era asteptat in acea seara acasa de catre sotia si copilul lui, dar s-a oprit din drum in Piata Marii Adunari Nationale. La fel ca miile de tineri care au protestat atunci fata de rezultatele alegerilor fraudate, Valeriu Boboc nu a putut sta indiferent. A avut curajul sa apere democratia din Republica Moldova si de aceea, Valeriu Boboc este astazi un erou”, a declarat atunci fostul presedinte al MAE, Anatol Petrencu, actual prim-vicepresedinte al formatiunii politice.
„MAE considera ca povestea lui Valeriu Boboc trebuie spusa astfel incit intreaga Moldova sa afle ca ororile comunistilor lasa in urma victime si durere. Comunistii sunt cei care au trimis mercenari impotriva tinerilor adunati in Piata Marii Adunari Nationale. Din cauza lor, sute de copii nevinovati au fost batuti crunt si maltratati, au fost amenintati, loviti, urmariti pe strazi si tarati in beciurile comisariatelor de politie”, a mai declarat liderul MAE. “Chiar si acum, Moldova este vaduvita cu fiecare zi ce trece sub dictatura clanului Voronin. Si pentru Valeriu Boboc merita sa mergem la vot, la 29 iulie. Vom avea atunci sansa sa aratam rudelor tinerilor maltratati si ucisi la 7 aprilie ca fratii, surorile si copiii lor nu au fost ucisi si torturati fara nici un sens”, a completat Anatol Petrencu.
In incheiere, membrii MAE au mai declarat, la manifestarile din aprilie 2009, ca „(…) membrii Miscarii Actiunea Europeana prezenti aici, consideram ca fiecare cetatean are puterea de a deveni erou, poate doar si printr-o alegere curajoasa facuta intr-un moment de grea incercare. Iar in cabina de vot, putem fi cu totii eroi”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *