Rușii au demarat noi exerciții militare în Transnistria

, , , , ,
 

Ministerului Apărării de la Moscova, anunță prin postul său de televiziune „Zvezda”, că militarii ruși cantonați în regiunea separatistă transnistreană vor demara manevre militare alături de trupele subordonate Tiraspolului și „pacificatorii” de Nistru. Conform scenariilor, toți militarii vor executa exerciții de apărare pozițională și mobilă. O atenție deosebită este acordată conducerii unităților din subordonare de către comandanții companiilor din cadrul Grupului Operațional de Trupe Ruse (GOTR) și coordonării acțiunilor acestora cu pacificatorii, mai transmite Zvezda.

Următoarea etapă va fi dedicată coordonării acțiunilor unui batalion de infanterie motorizată în cadrul contingentului militar rusesc al trupelor de pacificare. În etapa finală, de testare a pregătirii unităților militare pentru serviciu la posturile de pacificatori din Zona de Securitate de-a lungul Nistrului, la începutul lunii octombrie, sunt planificate menevre pe teren

Exercițiile forțelor ruse au loc în ciuda protestelor Chișinăului, care a avertizat ca militarii ruși să stopeze antrenamentele alături de forțele separatiste transnistrene. Ca și în trecut, Moscova a ignorat aceste proteste și continuă să acționeze unilaterale în Transnistria.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *