600 de primari, aleși din primul tur

de | nov. 7, 2023 | Știri | 0 comentarii

Peste 600 de localităţi din Republica Moldova vor avea primari în urma primului tur al alegerilor locale, care s-a desfăşurat duminică, a declarat preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, relatează mass-media de la Chișinău.Potrivit sursei citate, în 623 din totalul 898 de localităţi în care s-a desfăşurat scrutinul, unul dintre candidaţi a obţinut mai […]

Peste 600 de localităţi din Republica Moldova vor avea primari în urma primului tur al alegerilor locale, care s-a desfăşurat duminică, a declarat preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, relatează mass-media de la Chișinău.
Potrivit sursei citate, în 623 din totalul 898 de localităţi în care s-a desfăşurat scrutinul, unul dintre candidaţi a obţinut mai mult de jumătate din voturile alegătorilor.


„Ţinând cont de faptul că, în celelalte 265 de localităţi, niciun candidat nu întruneşte mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate, în termen de două săptămâni se organizează al doilea tur de scrutin, cu doi candidaţi, care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin, şi aceşti doi candidaţi vor fi incluşi în buletinele de vot în ordinea descrescătoare a numărului de voturi pe care le-au acumulat în primul tur de scrutin”, a precizat oficialul CEC.
De asemenea, în opt localităţi a fost înregistrată o prezenţă la vot sub 25%, iar alegerile au fost invalidate. În aceste cazuri, procesul de votare se va repeta, candidaţii fiind aceiaşi.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *