6 octombrie, viora lui George Enescu debarcă la Galați. Gala Premiilor EastSide Culture, o nouă tradiție la Dunărea de Jos

, , , , , , ,
 

Cea de-a doua ediție a Galei Premiilor EastSide Culture va prilejui publicului meloman din Galați întâlnirea cu maestrul Gabriel Croitoru, care va susține un recital extraordinar la vioara lui George Enescu, sâmbăta, 6 octombrie 2018, începând cu ora 18.30, în sala Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, relatează mass-media locală, citată de KARADENIZ PRESS. Alături de celebrul violonist vor urca pe scena gălățeană Simina Croitoru și Clementina Ciucu, mai arată sursa citată.

Premii pentru comunitate

Totodată, în foaierul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” va fi vernisată o expoziție de pictură cu lucrări semnate de Luminița Cornelia Nicolau (Galați) și Andreea Nicoleta Gherghișan (Brăila).

În cadrul celei de-a doua ediții a Galei, ONG-ul EastSide Culture va acorda premii studenților Universității „Dunărea de Jos” din Galați implicați în viața comunității prin stagii de voluntariat.

Astfel, vor fi premiaţi cu câte 1.000 lei studenţii cu cele mai multe şi extinse stagii de voluntariat. Printre aplicați se numără și studenți din România, Republica Moldova și Ucraina.

Partenerii evenimentului sunt Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” Galați, Primăria Municipiului Galați, Staer International.

 

Universitatea Dunărea de Jos, partener EastSide Culture

Universitatea Dunărea de Jos, partener EastSide Culture

„Prin Galatz”

Reamintim că recent ONG-ul EastSide Culture a organizat evenimentul „Prin Galatz”, o premieră pentru orașul dunărean. După un moment muzical interpretat la vioară de studenta Ioana Bîgu, Emilian Tilibaşa, președintele EastSide Culture, a salutat prezența lui Stefan Balta, prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Marcel Capris, promotor al valorilor culturale și istorice. Marcel Capriș a deschis turul pietonal, prezentând din surse bine documentate aspecte despre istoria locului și anume despre: familia Papadopol, Colonelul Boyle, casele lui Ștefan H. Ștefan etc. În cadrul evenimentului a fost prezentată și o expozitie sui generis de pictură, cu lucrări apartinând studenților de la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Acestea au fost expuse nonconformist, în cadrul natural oferit de clădirile și vegetația din zona. (M.I.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *