50% mai multe schimburi economice România – Republica Moldova

, , ,
 

Romania_MoldovaVolumul comerţului dintre România şi Republica Moldova a depăşit 180 milioane dolari în primele trei luni ale anului 2011, cu peste 50% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Schimburile comerciale însă nu au atins încă nivelul anului 2008 (200 milioane dolari în primele trei luni), când s-a înregistrat apogeul relaţiilor comerciale dintre cele două state.

Volumul exporturilor peste Prut a constituit peste 107 milioane dolari, cu 58% mai mult decât în perioada de referinţă a anului 2010, potrivit datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică de la Chişinău. În acelaşi timp, au fost efectuate importuri din Republica Moldova în valoare de 75 milioane dolari, în creştere cu circa 52%.

Cu 182 milioane dolari, România rămâne cel de-al doilea partener comercial al Republicii Moldova după Rusia (351 milioane dolari), fiind urmată de Ucraina cu 161 milioane dolari.

Volumul exporturilor Republicii Moldova a constituit 478 milioane dolari în primele două luni ale anului în curs, în creştere cu 58%, timp în care au fost efectuate importuri în valoare de 1,1 miliarde de dolari, sau cu 44% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2010.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *