31 octombrie, Igor Dodon în desant electoral la Moscova

, , ,
 
Președintele Liderul rus, Vladimir Putin, principalul aliat politic extern al președintelui Dodonrus, Vladimir Putin, acuzat de pregătirea unor asasinate în Ucraina

Liderul rus, Vladimir Putin, principalul aliat politic extern al președintelui Dodon

Președintele Igor Dodon va efectua o vizită oficială în Federația Rusă pe 31 octombrie, a declarat înaltul oficial în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, preluată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Igor Dodon spune că vizita lui va avea loc imediat după întîlnirea lui Recep Tayyip Erdogan cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, președintele Rusiei, Vladimir Putin și președintele Franței, Emmanuel Macron. Șeful statului spune că a avut o rugăminte către președintele turc în ceea ce privește întrevederea lui Erdogan cu cei trei lideri și că despre acest lucru va discuta în cadrul vizitei sale în Turcia.

Ambiții diplomatice

Despre vizita oficială în Federația Rusă, șeful statului moldovenesc spune că va avea o întrevedere cu președintele rus, Vladimir Putin. De asemenea, echipa președintelui, din care vor face parte parlamentari socialiști, va avea întrevederi cu reprezentanții Dumei de Stat a Rusiei.
Totodată, Igor Dodon va merge într-o vizită și la Paris pe 10-11 noiembrie 2018, când va avea loc un summit consacrat încheierii primului război mondial la care vor participa liderii mondiali. De asemenea, șeful statului moldovenesc spune că în viitorul apropiat va avea întrevederi și cu înalți oficiali din Austriei, mizând pe o invitație oficială la Viena. Igor Dodon spune că în cadrul vizitelor le prezintă principalilor parteneri externi poziția președinției privind cele mai importante chestiuni ale politicii interne și externe și ale reglementării transnistrene. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *