30 de miliarde pentru Erasmus+. Comisia Europeană dublează bugetul programului. Republica Moldova, printre principalii beneficiari

, , , , , ,
 
Comisia Europeană susține Erasmus+

Comisia Europeană susține Erasmus+

La sfârșitul lunii mai 2018, Comisia Europeana a adoptat o propunere privind următorul program Erasmus+ care vizează dublarea bugetului până la 30 de miliarde de euro pentru perioada 2021-2027, relatează mass-media de specialitate, preluată de KARADENIZ PRESS.
Bazându-se pe succesul actualului Erasmus+, următorul program va oferi oportunități de învățare și mobilitate pentru mai mult de 12 milioane de persoane, în comparație cu patru milioane în prezent. Centrarea sa pe „evoluție, nu revoluție” înseamnă că programul „Erasmus” va continua să cuprindă școli, educația și formarea profesională, învățământul superior și cel continuu – tineret și sport, doar că într-o manieră mai eficientă, mai arată sursa citată.

Erasmus+ va beneficia de un buget mai mare în anii următori

Erasmus+ va beneficia de un buget mai mare în anii următori

Program consolidat

Luând în considerare evaluarea intermediară și consultarea părților interesate, următorul program va fi substanțial consolidat, extins și va deveni mai incluziv. Acesta va promova în continuare activități care stimulează cunoașterea și promovarea în rândul opiniei publice a Uniunii Europene, oportunitățile în domeniile de perspectivă precum schimbările climatice, robotica ș.a. precum și o mai bună mobilizare și incluziune a persoanelor cu mai puține oportunități. Dimensiunea Internațională a programului va fi, de asemenea, amplificată. Investițiile în oameni, în abilitățile și cunoștințele lor, vor contribui la depășirea provocărilor globale, menținerea echității sociale și vor propulsa competitivitatea Europei, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

MileniuM, componentă a societății civile din Republica Moldova, susține implementarea Erasmus+

MileniuM, componentă a societății civile din Republica Moldova, susține implementarea Erasmus+

Republica Moldova, printre beneficiari

În fosta repubică sovietică, Erasmus+ Youth. Info Centru în Moldova este administrat din 2017 de Institutul de Instruire in Dezvoltare MilleniuM. Acest centru are drept scop oferirea suportului informaţional tinerilor şi organizaţiilor de tineret din Republica Moldova despre oportunităţile componentei de Tineret a programului Erasmus+, precum şi va susţine organizaţiile în implementarea calitativă a proiectelor Erasmus+: Youth in Action.
Printre obiectivele programului se numără: creşterea gradului de vizibilitate şi de sensibilizare cu privire la programul Erasmus+: Youth in Action ca o oportunitate nouă de colaborare internaţională în domeniul tineretului şi dezvoltarea capacităţilor organizaţiilor de tineret din Republica Moldova; consolidarea cooperării între organizaţiile active în programul Erasmus+: Youth in Action şi implicarea noilor organizaţii, în special a celor care au şanse reduse de a fi implicate în program; creşterea capacităţii organizaţiilor din Republica Moldova de a fi implicate în calitate de parteneri calitative în programul Erasmus+: Youth in Action; promovarea cooperării organizaţiilor din Republica Moldova oferind sprijin organizaţiilor de tineret în vederea stabilirii de contacte, consolidării parteneriatelor şi îmbunătăţirii cunoştinţelor despre trăsăturile specifice ale lucrului de tineret din Republica Moldova; sprijinirea calităţii proiectelor internaţionale în domeniul tineret implementate în Republica Moldova în cadrul programului Erasmus+: Youth in Action; implicarea factorilor de decizie din domeniul tineretului şi sensibilizarea acestora cu referire la cooperarea internaţională a tineretului în cadrul programului Erasmus+: Youth in Action; consolidarea cooperării cu instituţiile de stat şi organizaţiile neguvernamentale active în elaborarea politicilor de tineret din Republica Moldova, punând un accent deosebit pe recunoaşterea lucrului de tineret şi educaţiei non-formale.

Ong-ul spaniol Cazalla Intercultural a organizat în luna mai traininigul SpreadingBadges, finanțat prin Erasmus+

Ong-ul spaniol Cazalla Intercultural a organizat în luna mai traininigul SpreadingBadges, finanțat prin Erasmus+

MilleniuM, îndemn la formarea unei societăți civile în Moldova

Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” este o asociație obștească de cerecetare, instruire și dezvoltare care activează pe o serie de domenii legate de dezvoltare persoanlă, organizațională, comunitară și dezvoltare de parteneriate. MilleniuM activează din anul 2000, dar în ultimii ani asociația se axează pe promovarea calității educației non-formale și lucru de tineret în Republica Moldova, precum și în țările Parteneriatului Estic și UE, inclusiv prin oportunitățile oferite de programul Erasmus+: Youth in Action.

Reprezentanți ai ong-ului Silent Generation din Bălți au participat la trainingul Speading Badges (Spania)

Reprezentanți ai ong-ului Silent Generation din Bălți au participat la trainingul Speading Badges, cu sprijinul MilleniuM

Cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul programului anual de Granturi pentru sectorul de tineret, MilleniuM implementează al 4-an consecutiv Cursul de lung durată în Formare de Formatori. Cursul este parte a proiectului „Promovarea programului Erasmus+: Youth in Action”. Grupul tinta spre care sunt orientate activitatile proiectului este constituit din formatori in domeniul tineretului, reprezentanti ai ONG-urilor de tineret, Centrelor de Resurse pentru Tineri sau cadre didactice care doresc sa se implice in organizarea activitatilor non-formale pentru tineri in afara programului scolar. (Viorica Grecu)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *