2800 de locuri in universitati pentru romanii din afara granitelor

, , ,
 

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat prin ordin de ministru pentru anul universitar 2012-2013 un număr de 2800 de locuri în universităţile de stat din România pentru tineri de origine română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă , MECTS a aprobat în acest sens 1910 locuri, dintre care 700 cu bursă, iar 1210 fără bursă. Acestora li se adaugă alte 390 de locuri destinate extensiilor universitare care funcţionează în Republica Moldova (Bălţi şi Cahul) sub coordonarea Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi, respectiv a Universităţii ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi.
Prin acelaşi ordin, MECTS a alocat, separat, 500 de locuri în universităţile de stat din România pentru tinerii de origine română din Republica Moldova care au obţinut diplomă de bacalaureat în România. Dintre acestea, 300 de locuri sunt cu bursă, iar 200 fără bursă şi fără plata taxelor de şcolarizare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *