100.000 de refugiati sirieni in Turcia

, , ,
 

Circa 100.000 de sirieni care au fugit din calea războiului civil din ţara lor s-au refugiat în tabere amplasate în Turcia, au anunţat luni autorităţile turce, ce reclamă de mai multe săptămâni ajutorul comunităţii internaţionale pentru a continua să îi găzduiască.
În total, 93.576 de refugiaţi se află în mod oficial în 13 tabere răspândite în mai multe provincii din sud-estul Turciei, frontalieră cu Siria, a afirmat Direcţia pentru situaţii de urgenţă a primului ministru, într-un comunicat. Printre aceştia, 578 de victime ale luptelor sunt spitalizate în diferite unităţi medicale turceşti, a adăugat aceeaşi sursă. Cifra de 93.576 este cea a persoanelor înregistrate oficial pe lângă autorităţi. Însă mai multe sute, dacă nu chiar mii,de sirieni care au pătruns pe teritoriul ţării nu au fost înregistraţi de autorităţi şi sunt cazaţi de rude şi apropiaţi.
Guvernul conservator turc, care a întrerupt legăturile cu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a fixat în această vară la 100.000 numărul maxim de refugiaţi sirieni pe care este dispus să îi primească. Însă a precizat ulterior că ar putea depăşi această limită în cazul în care comunitatea internaţională îl va ajuta. În încercarea de a modera afluxul de refugiaţi, Ankara a făcut apel la Consiliul de Securitate al ONU să creeze zone-tampon sub protecţie în teritoriul sirian. Dar până acum apelul său a rămas fără urmări concrete.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *