Vlad Filat, acuza ca i-au fost “cumparati” oameni din PLDM

, ,
 

Vlad_Filat_Vocea_Basarabiei_megafon

Seful Executivului de la Chisinau, Vlad Filat, a declarat marti despre ultimele plecari din partidul PLDM pe care il conduce ca aceastea nu sunt intamplatoare, sugerand ca unii dintre fugari “au fost cumparati”, potrivit ProTV Chisinau. Cu toate ca a spus ca regreta plecarea fostului ministru al Justitiei Alexandru Tanase, care a devenit judecator al Curtii Constitutionale, el s-a declarat deranjat de afirmatiile acestuia cu privire la dictatura din Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM). Filat l-a criticat dur pe Mihai Godea, fost prim-vicepresedinte si fost lider al grupului parlamentar al PLDM, sugerand ca acesta “a fost cumparat”. “Plecarea lui Godea a fost stranie si, mai cu seama, motivul (invocat) de a lupta cu comunismul din propriul partid face, pana la urma, jocul comunistilor. Cum poti sa te impotrivesti (comunistilor)? Ca vicepresedinte al PLDM sau plecand aiurea?”, a declarat Filat.

Plathoniuc lucreaza PDLM-ul din interior

Premierul a declarat ca fostul prim-vicepresedinte al partidului “a fost pregatit”, referindu-se la semnaturile necesare inscrierii candidaturii pentru functia de primar al Chisinaului. “Credeti ca pot fi obtinute (10.000 de) semnaturi in 20 de ore? Actiunile sale arata ca nu este singur. Ele necesita sustinere financiara puternica”, a continuat acesta. “Nu-mi place ca se incearca sa mi se cumpere oamenii”, a subliniat Filat, referindu-se la plecarea lui Godea din partid. “Godea nu imi este fin, i-am botezat doar copiii”, a mai declarat liderul PLDM. Filat a mai spus ca nu pastreaza legatura cu fostul sau coleg Vitalie Nagacevschi. El a preciat drept “corect” faptul ca i-a propus acestuia functia de ministru al Justitiei. “Credeam ca un om care vorbeste atat de bine trebuie sa aiba o sansa sa faca schimbari”, a explicat premierul. “A plecat din partid pentru ca are probleme financiare, ca, ulterior, sa ma sune sa-mi spuna ca i s-a propus sa fie avocatul lui Plahotniuc. I-am spus sa depuna cerere. De atunci n-am mai discutat, L-am sunat si i-am spus ca-i ofer postul (de ministru al Justitiei) si libertatea de decizie”, a adaugat acesta.
PLDM avea, la inceputul lui mai, doi candidati pentru functia de primar al capitalei.

Disensiuni in AIE

La cateva saptamani dupa ce liberal-democratii l-au inscris in mod oficial pe Victor Bodiu, Mihai Godea, in varsta de 37 de ani, a anuntat, martea trecuta, ca va candida, si el, pentru acest post. Godea a recunoscut ca nu l-a informat pe liderul partidului in legatura cu intentia sa si nu a ezitat sa critice Alianta pentru Integrare Europeana (AIE), din care PLDM face parte. Formatiunea a hotarat sa retraga, vineri, candidatura lui Victor Bodiu la functia de primar al Chisinaului, renuntand in favoarea candidatului liberal Dorin Chirtoaca. Filat afirma ca Alianta se afla intr-o situatie delicata, fiind afectata de certuri, inclusiv la nivel de imagine. Mihai Godea s-a retras din PLDM in urma cu circa o saptamana. “S-au adunat mai multe lucruri, care m-au determinat sa plec”, a spus Godea. Intr-o conferinta de presa, Mihai Godea a declarat ca a intrat in cursa electorala pentru primarie tarziu si ca ii va fi dificil sa adune 10 mii de semnaturi pentru a putea fi inclus in lista. “Am fost surprins de mesajele de sprijin, in care oameni cunoscuti si necunoscuti si-au oferit ajutorul in procesul de colectare a semnaturilor, iar acest lucru ma bucura”, a spus atunci fostul membru al PLDM.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *