UE ecologizeaza Estul Europei

de | ian. 29, 2010 | Federatia Rusa, R. Moldova, Știri, Ucraina, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Saptamana viitoare va fi lansat in capitala Republicii Moldova, Chisinau, un nou proiect regional, finantat de Uniunea Europeana (UE) in cadrul Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat (IEVP), care vizeaza imbunatatirea guvernarii deseurilor in tarile din regiune, relateaza mass-media din Republica Moldova, preluata de agentia de presa KARADENIZ PRESS.

Gropile de gunoi estice ingrijoreaza UE

Gropile de gunoi din Federatia Rusa ingrijoreaza Uniunea Europeana

Saptamana viitoare va fi lansat in capitala Republicii Moldova, Chisinau, un nou proiect regional,  finantat de Uniunea Europeana (UE) in cadrul Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat (IEVP), care vizeaza imbunatatirea guvernarii deseurilor in tarile din regiune, relateaza mass-media din Republica Moldova, preluata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Proiectul „Guvernarea deseurilor – IEVP Est” are ca obiectiv, prin cooperarea tehnica si sprijin sa asiste tarile partenere din regiune, in eforturile lor de a reduce riscurile generate de gestionarea necorespunzatoare a deseurilor, care astfel  creeaza  riscuri de poluare a mediului si resurselor naturale in comunitate. Acest proiect va fi implementat cu autoritati publice si organizatii nonguvernamentale din Republica Moldova, Federatia Rusa, Ucraina, Azerbaidjan, Armenia, Republica Belarus si Georgia.
Obiectivul specific al proiectului este de a imbunatati gestionarea deseurilor, prin promovarea unor standarde mai inalte fata de instalatiile de tratare a deseurilor, de initiative mai eficiente de prevenire a generarii deseurilor, cresterea capacitatilor pentru colectarea si sortarea deseurilor, precum si cresterea re-utilizarii, recuperarii, si eliminarea in siguranta a deseurilor.
Rezultatele scontate ale proiectului sunt: inventarul complet al depozitelor ilegale de deseuri existente sau a celor neconforme in regiunea-pilot, adoptarea unei abordari  de clasificare a deseurilor, care este in conformitate cu standardele internationale si UE, elaborarea unei Strategii de gestionare a deseurilor, pentru fiecare din orasele pilot identificate pentru o perioada de 15 ani, precum si studiu de fezabilitate pentru stabilirea unei platforme tip de „DABLAS” pentru incurajarea investitiilor strategice de gestionare a deseurilor.
Consortiul selectat de catre Comisie pentru punerea in aplicare a proiectului este condus de catre Eptisa (Companie Spaniola internationala de consultanta). Alti membri ai consortiului sunt Project Management Group (Irlanda), Fichtner (Germania), PlanMiljo (Danemarca), Centrul Regional de Mediu pentru Caucaz (Georgia), si Wasteaware (Marea Britanie).

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *