Transnistria da cu flit Chisinaului

, , ,
 
Regimul de la Tiraspol respinge demersurile Chisinaului

Regimul de la Tiraspol respinge demersurile Chisinaului

Regimul de la Tiraspol dezminte afirmatiile vicepremierului pentru reintegrare din guvernul de la Chisinau, Victor Osipov, care a declarat ca pana la sfarsitul anului vor fi reluate negocierile in formatul „5+2” pentru reglementarea diferendului transnistrean, relateaza mass-media de la Chisinau, citata de agentia de presa KAEADENIZ PRESS. In comunicatul serviciului de presa al ministerului transnistrean de Externe, citat de agentiile de presa, se arata ca la reuniunea recenta de la Viena „s-a vorbit despre crearea conditiilor, iar nu despre stabilirea termenelor in care pot fi reluate intrevederile oficiale”. „Poate fi vorba despre determinarea parametrilor şi de termenele necesare pentru tratament, dar nu de data de insanatoşire”, a subliniat ministerul transnistrean de externe, care a indemnat partenerii moldoveni „sa urmeze principiile convenite şi sa nu confunde visurile cu realitatea”.

Intalniri degeaba

In opinia oficialilor separatisti, „cele trei intrevederi neoficiale care mai urmeaza a avea loc in formatul „5+2” prea putin probabil sa devina „oficiale”, daca nu vor fi create conditiile necesare in acest sens”. In comunicatul de presa citat se mai precizeaza ca declaratiile reprezentantului moldovean se deosebesc de pozitia oficiala a Republicii Moldova, care a fost adusa la cunoştinta participantilor la intalnire la fel de catre acest reprezentant. La intrevederea „partea moldoveana a declarat oficial ca urmareşte pe deplin intelegerile convenite anterior, incepand din iulie 1992 pana in martie 2009”. In acelaşi timp, dupa reuniune Osipov a declarat pentru jurnalişti ca multe documente au pierdut din actualitate şi trebuie revizuite.
„Orice tentative ale partilor din negocierile pentru reglementarea relatiilor moldo-transnistrene trebuie sa se sprijine nu pe conjunctura politica interna, ci pe intelegerile reale şi pe mecanismul garantat de realizare a lor” mai subliniaza ministerul transnistrean de externe.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *