SUA iau atitudine in cadrul Senatul privind diferendului transnistrean

de | iul. 25, 2014 | Federatia Rusa, Info Militar, R. Moldova, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Washingtonu si-a sporit atentia fata de Republica Moldova si dosarul transnistrean. Senatul SUA a adoptat, cu unanimitate de voturi, Rezolutia S500 privind susţinerea integritatii teritoriale a Republicii Moldova si consolidarea relatiilor bilaterale Washington si Chisinau. De asemenea, Senatul SUA vine cu o serie de recomandari in adresa Federatiei Ruse de a se abtine de la […]

Tancuri-Armata-14-rusăWashingtonu si-a sporit atentia fata de Republica Moldova si dosarul transnistrean. Senatul SUA a adoptat, cu unanimitate de voturi, Rezolutia S500 privind susţinerea integritatii teritoriale a Republicii Moldova si consolidarea relatiilor bilaterale Washington si Chisinau. De asemenea, Senatul SUA vine cu o serie de recomandari in adresa Federatiei Ruse de a se abtine de la presiuni economice impuse R. Moldova, sa inceteze sustinerea miscarilor separatiste pe teritoriul R. Moldova si sa-si indeplineasca angajamentele asumate anterior privind retragerea fortelor militare si munitiilor sale de pe teritoriul recunoscut pe plan international al R. Moldova, relateaza Unimedia.info. In privinta reglementarii conflictului transnistrean, Senatul SUA incurajeaza liderii din regiunea transnistreana sa reia negocierile pe reglementare politica a conflictului si sprijina angajamentul constructiv si masurile de consolidare a increderii intre Guvernul R. Moldova si autoritatile din regiunea transnistreana, in vederea asigurarii unei solutionari pasnice si cuprinzatoare a conflictului, cu respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale ale R. Moldova.

Rezolutia SR 500 a fost introdusa de catre senatorul democrat Jeanne Shaheen, in colaborare cu senatorii Marco Rubio, Robert Menendez, Christopher Murphy, Richard Durbin, precum si senatorul republican John McCain si presedintele Comisiei Helsinki, senatorul democrat Ben Cardin, care au vizitat R. Moldova in perioada aprilie-iulie curent. De asemenea, presedintelui Adunarii Parlamentare a NATO, Hugh Bayley, aflat recent la Chisinau a declarat ca NATO sprijina independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova, precum si eforturile depuse de Chisinau in vederea solutionarii pe cale pasnica a conflictului transnistrean.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *