Rusia. Sberbank isi vinde un pachet de actiuni

, ,
 

Cel mai mare grup bancar din Rusia, Sberbank, a demarat luni procedurile pentru vânzarea unui pachet de 7,6% din acţiunile proprii la un interval de preţ cuprins între 91 de ruble şi preţul de piaţă înregistrat la închiderea ofertei, a anunţat luni Sberbank într-un comunicat.
Vânzarea acestui pachet de acţiuni era programată iniţial să aibă loc anul trecut însă a fost amânată de mai multe ori din cauza climatului de pe piaţă şi a dorinţei autorităţilor de a obţine un preţ mai mare. Acţiunile Sberbank au închis şedinţa de vineri la valoarea de 97,05 ruble, ceea ce evaluează un pachet de 7,6% din acţiunile Sberbank la aproximativ 5,4 miliarde de dolari.
Banca centrală a Rusiei, care deţine 57,6% din acţiunile Sberbank şi are de gând să păstreze 50% plus o acţiune, a mandatat Credit Suisse, Goldman Sachs International, J.P. Morgan, Morgan Stanley şi Troika Dialog să se ocupe de această vânzare.
Sberbank, bancă controlată de statul rus, are active în valoare de 260 de miliarde de dolari şi o valoare de piaţă de 75 de miliarde de dolari. Sberbank are aproape 20.000 de sucursale la nivel naţional şi gestionează 27% din activele bancare. În luna februarie a acestui an, Sberbank a plătit 505 milioane de euro pentru Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac ÖVAG, exceptând însă divizia din România.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *