Rusia nuanteaza declaratiile impotriva scutului american antiracheta

de | dec. 22, 2011 | Federatia Rusa, Știri, UE, Uncategorized @ro | 1 comentariu

Moscova este dispusa la un dialog constructiv pe tema apararii antiracheta, dar vrea ca partenerii ei sa urmeze o linie similara, a declarat Dmitri Medvedev, relateaza RIA Novosti. „Vreau sa confirm ca suntem deschisi dialogului constructiv si acctivitatii metodice in apararea antiracheta, daca partenerii nostri inteleg sa ne asculte. Speram ca ne vor urma exemplul, […]

TAIWAN-MILITARY-EXERCISEMoscova este dispusa la un dialog constructiv pe tema apararii antiracheta, dar vrea ca partenerii ei sa urmeze o linie similara, a declarat Dmitri Medvedev, relateaza RIA Novosti. „Vreau sa confirm ca suntem deschisi dialogului constructiv si acctivitatii metodice in apararea antiracheta, daca partenerii nostri inteleg sa ne asculte. Speram ca ne vor urma exemplul, vizand sa gasim cat mai rapid decizii reciproc acceptabile si sa mentinem un climat de incredere”, a spus el. Medvedev a spus ca Rusia si partenerii ei pledeaza pentru decizii reciproc acceptabile pe toate chestiunile de politica internationala. Declaratia lui Medvedev vine dupa ce in urma cuo saptamana comandantul Trupelor rachetelor strategice ruse, Serghei Karakaïev, a declarat ca noile rachete balistice intercontinentale rusesti de tip Iars, Topol-M si Bulava nu pot fi interceptate de sistemul american de aparare”Rachetele noastre au caracteristici care le fac invulnerabile pe parcursul tuturor etapelor de zbor”, a explicat el. Potrivit generalului, aceste rachete sunt caracterizate de o faza de accelerare mult mai scurta decat cea a rachetelor de tip vechi. „in cursul acestei faze, rachetele efctueaza manevre intense in termeni de altitudine si directie, facand imposibila preconizarea punctului de intalnire pentru un interceptor”, a subliniat generalul. Faza initiala de zbor, cea de accelerare, este numita de profesionisti „faza activa”. Tocmai in aceasta etapa o racheta ia viteza necesara pentru a parcurge mii de kilometri si a atinge tinta. „Inamicul are tot interesul sa ne doboare rachetele in faza activa, inainte de separarea ogivelor. Pentru ca, dupa ce se separa, trebuie detectate si distruse una cate una, izolandu-le de tintele false care le insotesc si trecand de bruiajele active ce impiedica ghidarea interceptorilor”, a explicat generalul.

Share our work

1 Comentariu

  1. BORODINO

    Politica externa a Federatiei Ruse a ramas aceeasi dintotdeauna :folosirea fortei militare in vederea unui rapt teritorial de la vecini si/sau colonizarea teritoriilor aflate sub influenta Moscovei. Acest stat nu ofera nicio garantie de securitate, agresiunea recenta din Georgia vorbind de la sine despre comportamentul istoric al Rusiei. Raspunsul cel mai adecvat la acest cabotinism politic este contrapunerea unei forte de descurajare cel putin echivalenta. Se pare ca pentru Rusia limbajul pe care-l intelege perfect este cel al fortei brute. Ca orice dictatura, cea rusa actuala, care este una bicefala, este lipsita si de credibilitate si de moralitate; si in plan intern si in cel extern. Prin insasi esenta dictaturilor, acestea nu sunt deschise catre cooperare ci doar catre agresiune. Acesta este motivul pentru care o Rusie nedemocratica la ea acasa nu va fi niciodata credibila.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *