Rusia ar putea produce anual 600 de milioane de tone de petrol pentru urmatorii 30 de ani

de | mai 28, 2014 | Asia Centrală, Federatia Rusa, Razboi energetic, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Rezervele cunoscute de petrol ale Rusiei sunt indeajuns pentru a asigura extractia a 600 de milioane de tone de petrol pentru 30 de ani, a declarat miercuri ministrul Resurselor Naturale Serghei Donskoi in Parlament. El a dat asigurari ca tara se poate bizui in continuare pe resursele sale naturale pentru a-si sustine economia. „Federatia Rusa […]

oil extract

Rezervele cunoscute de petrol ale Rusiei sunt indeajuns pentru a asigura extractia a 600 de milioane de tone de petrol pentru 30 de ani, a declarat miercuri ministrul Resurselor Naturale Serghei Donskoi in Parlament. El a dat asigurari ca tara se poate bizui in continuare pe resursele sale naturale pentru a-si sustine economia. „Federatia Rusa are un potential substantial sa-si extinda rezervele de petrol. Prospectiile sigure privind rezervele de petrol gasite pe teritoriul Rusiei se va ridica la 12,5 miliarde de tone, dar exista unele mai evazive care indica ca ar fi vorba de 50 de miliarde de tone”, a spus Donskoi, citat de RIA Novosti. El a mai spus ca guvernul isi indreapta atentia catre resursele alternative sunt mai greu de extras. Ultimele masuri economice adoptate vor permite cresterea productiei de petrol, in medie, la 20 de milioane de tone, ceea ce va spori venitul din taxe cu 60 de miliarde de dolari pana in 2032. Exportul de gaze si petrol se ridica la 10 procente din produsul intern brut al Rusiei.  Producatorul rus de gaze naturale Gazprom a semnat recent cu grupul chinez de petrol si gaze CNPC un acord pentru livrarea de gaze in urmatorii 30 de ani.

De asemenea, Lukoil, cea mai mare companie privata din Rusia in sectorul petrolui, vrea sa isi dezvolte operatiunile in domeniul gazelor naturale si a incheiat un parteneriat cu Gazprom pentru dezvoltarea unor proiecte comune. Gazprom si Lukoil au semnat un acord de parteneriat strategic pentru 2014-2024, la forumul economic international care a avut loc la St. Petersburg saptamâna trecuta. Potrivit acordului, cele doua companii vor analiza posibilitatea de a se implica in proiecte comune pe platforma continentala a Rusiei si in mai multe alte regiuni, precum Marea Caspica, estul Siberiei si Orientul indepartat. Cele doua grupuri vor sa infiinteze o companie mixta si sa se sprijine reciproc in sectoarele petrolului si gazelor naturale, dar nu au stabilit inca proiectele, au declarat surse citate de Kommersant. Grupul Gazprom este interesat in schimb de atragerea de finantare pentru proiectele sale din estul Siberiei. Cele mai plauzibile proiecte ar fi cele din estul Siberiei, in vederea exporturilor in China si ale tari din regiunea Asia-Pacific. Lukoil nu detine active in domeniul gazelor in estul Siberiei dar ar putea incepe activitati in regiune, in parteneriat cu Gazprom.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *