Negocieri romano-italiene pentru protejarea cimitirelor militare

de | mart. 29, 2010 | Balcani, România, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

In perioada 11-12.03.2010, la Bucureşti, a avut loc cea de-a doua runda de negocieri, la nivel de experti, privind proiectul de Acord interguvernamental romano-italian, care reglementeaza regimul juridic al mormintelor şi operelor comemorative de razboi, relateaza serviciul de presa al Oficiului National pentru Cultul Eroilor (ONCE), citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS.

Cimitirele militare italiene din Romania, protejate de ONCE

Cimitirele militare italiene din Romania, protejate de Oficiul National pentru Cultul Eroilor

In perioada 11-12.03.2010, la Bucureşti, a avut loc cea de-a doua runda de negocieri, la nivel de experti, privind proiectul de Acord interguvernamental romano-italian, care reglementeaza regimul juridic al mormintelor şi operelor comemorative de razboi, relateaza serviciul de presa al Oficiului National pentru Cultul Eroilor (ONCE), citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Delegatia italiana a fost condusa de General de brigada Giuseppantonio Cappuci, directorul Directiei Situatii şi Statistica, Comisariatul General pentru Omagierea Mortilor in Razboi, iar cea romana de catre doamna Georgia Gabriela Voicu, directorul Oficiului National pentru Cultul Eroilor .
Ordinea de zi a intalnirii a cuprins discutii pe baza textului proiectului de acord, convenit la intalnirea anterioara din luna decembrie, de la Roma. Astfel, a fost perfectat textul acordului, acesta urmand a fi supus procedurilor necesare semnarii, specifice fiecarui stat. Cu prilejul prezentei in Romania a reprezentantilor italieni, ambele delegatii au adus un omagiu militarilor cazuti in razboaie, prin depunerea unor coroane de flori la monumentul central de la Cimitirul de onoare italian Ghencea.
Reamintim ca potrivit unor statistici provizorii, pe teritoriul Romaniei sunt 1.952 de morminte italiene (cele mai multe in Cimitirul militar italian Ghencea), iar in Italia sunt inhumati circa 2.000 de militari romani, cazuti in Primul Razboi Mondial.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *