Kremlin, 4,7 miliarde de dolari pentru Crimeea anexată. Investițiile militare, la secret

de | feb. 5, 2019 | Federatia Rusa, Federatia Rusa, Info Militar, Știri, Ucraina, Ucraina, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunţat luni că Rusia investeşte aproximativ 310 miliarde de ruble (4,7 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea infrastructurii în regiunea Crimeea, relatează agenţia DPA, preluată de mass-media internațională, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. ”Trimitem aproape jumătate din suma respectivă deja în acest an”, a declarat Medvedev în cadrul unei […]
Crimeea, zonă strategică pentru Kremlin în bazinul Mării Negre
S-400-simbolul-ocupației-militare-ruse-din-Crimeea

S-400-simbolul-ocupației-militare-ruse-din-Crimeea

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunţat luni că Rusia investeşte aproximativ 310 miliarde de ruble (4,7 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea infrastructurii în regiunea Crimeea, relatează agenţia DPA, preluată de mass-media internațională, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. ”Trimitem aproape jumătate din suma respectivă deja în acest an”, a declarat Medvedev în cadrul unei întâlniri cu adjuncţii săi, iar restul sumei urmează să fie alocată în următorii trei ani.

Investiții civile

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina vecină în urmă cu aproape cinci ani, ca răspuns la înlăturarea preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici, în urma unei mişcări populare prooccidentale.

Crimeea a găzduit o mare bază navală rusească la Marea Neagră după ce destrămarea fostei URSS, la începutul anilor 1990, a dus la apariţia Rusiei şi a Ucrainei ca state separate. Federația Rusă a moștenit majoritatea navelor militare sovietice, grupate acum în Flota militară rusă a Mării Negre, grupare de forțe care a cunoscut un important proces de modernizare și dotare cu nave moderne în ultimii ani.

Banii vor fi folosiţi pentru investiții civile, precum şosele, reţele de apă şi electrice, precum şi pentru infrastructura socială, a afirmat Medvedev.

De la anexarea Crimeii în 2014, relaţiile dintre Rusia şi Ucraina au ajuns la cel mai scăzut nivel. Economia Rusiei se confruntă cu sancţiunile impuse de către puterile occidentale, îndeosebi Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

Crimeea, zonă strategică pentru Kremlin în bazinul Mării Negre

Crimeea, zonă strategică pentru Kremlin în bazinul Mării Negre

Investiții militare: fără număr

Moscova a alocat sume imense pentru modernizarea infrastructurii militare din peninsulă, acomodarea militarilor din noile forțe desfășurate în regiune și a familiilor acestora. Kremlinul a transformat Crimeea într-o fortăreață militară greu de cucerit, sistemele de rachete mobile sol-aer S-400 Triumf devenind un adevărat simbol al prezenței militare ruse.

În cursul ultimelor luni, autoritățile ruse au anunțat periodic desfășurarea în Crimeea a diferite divizioane de rachete mobile sol-aer S-400. Una dintre ele a fost instalată în Eupatoria, pe coasta vestică a Crimeei, permiţându-i să monitorizeze zona de vest a Mării Negre, pe o rază de 600 km, acest sistem având o rază de interceptare a ţintelor aeriene de 400 de km la o înălţime de până la 30 de km.

Potrivit presei, Rusia va putea astfel monitoriza zona dintre Bosfor şi Odesa şi părţi din Turcia, Bulgaria, România, Republica Moldova şi Ucraina.

O sursă din cadrul complexului militar-industrial rus a declarat ulterior pentru RIA Novosti că un al patrulea divizion va fi desfăşurat în curând în Crimeea, în apropiere de localitatea Djankoe, din apropierea graniței impuse Ucrainei de ruși după ocuparea Crimeei.

‘Toate regimentele de S-400 de la Eupatoria, Sevastopol, Feodosia şi Djankoe vor fi acoperite de rachete sol-aer „Panţîr-1S” cu rază scurtă de acţiune. Obiectivul principal al acestor unităţi vizează respingerea unui atac masiv aerian la o distanţă de până la 400 de kilometri de peninsulă’, a indicat sursa citată de RIA Novosti.

S-400 este destinat interceptării la mare distanţă a rachetelor balistice şi de croazieră, a bombardierelor strategice şi a altor tipuri de avioane, dar şi atacării ţintelor terestre.

Prima subunitate de S-400 a fost instalată în ianuarie 2017 în Feodosia, iar a doua a intrat în serviciu în ianuarie 2018 la Sevastopol. (N.G.)

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *