Hillary Clinton: Misiunea Ligii Arabe in Siria trebuie sa se incheie

, ,
 

Hillary-ClintonSecretarul american de Stat, Hillary Clinton, a declarat miercuri că misiunea Ligii Arabe în Siria nu poate continua la nesfârşit şi a calificat drept ‘cinic’ discursul susţinut cu o zi în urmă de preşedintele sirian, Bashar al-Assad, în care acesta afirma că ţara sa este vizată de un ‘complot străin’.
‘În loc să-şi recunoască responsabilitatea, ceea ce am auzit de la preşedintele Assad a fost un discurs cinic în care a vorbit despre un complot vast în care include opoziţia, comunitatea internaţională, mass-media internaţională, Liga Arabă’, a afirmat la Washington Clinton într-o conferinţă de presă comună cu omologul său qatarez, Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani, acuzând Damascul că nu şi-a respectat promisiunea că va înceta violenţele şi îşi va retrage forţele de securitate din zonele urbane şi nici nu a eliberat prizonierii.
Secretarul american de Stat a mai declarat că misiunea de monitorizare a Ligii Arabe în Siria ‘nu poate continua la nesfârşit’, adăugând că SUA şi aliaţii săi arabi vor aştepta raportul final al acestei misiuni când mandatul acesteia va expira pe data de 19 ianuarie, transmite Agerpres. La rândul său, ministrul qatarez al Afacerilor Externe, care cumulează şi funcţia de prim-ministru, a declarat că are îndoieli asupra eficienţei misiunii Ligii Arabe în Siria. ‘Nu am observat până în prezent nici un succes al acestei misiuni’, a spus acesta, precizând că raportul menţionat mai sus ar putea fi de folos pentru stabilirea următorilor paşi în criza siriană.
Preşedintele Bashar al-Assad a vorbit marţi despre un ‘complot’ împotriva ţării sale, avertizând statele aflate în spatele acestuia că ‘visul lor se va tranforma într-un coşmar’. ‘Nu vom permite înfrângerea Siriei, care ar însemna prăbuşirea întregii regiuni’, a mai spus liderul sirian.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *