Filat a spus reprezentantilor UE ca ar putea include PCRM la guvernare

, , , ,
 

watson_filat

Seful Executivului de la Chisinau, Vlad Filat (foto stanga) impreuna cu raportorul pentru Acordul de Asociere RM-UE din partea Parlamentului European, Graham Watson

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, ar dori ca PCRM sa ajunga la guvernare, sustine raportorul pentru Acordul de Asociere RM-UE din partea Parlamentului European, Graham Watson, citat de publicatia britanica People’s Republic of South Devon. “Ma tem ca Vlad Filat este tentat sa-i readuca pe comunisti la guvernare, gest ce nu va putea fi inteles la Bruxelles”, a declarat Watson. Reprezentantul PE a ajuns la aceasta concluzie in urma unor discutii purtate cu Filat care a afirmat ca aceasta ar fi una dintre solutiile care ar debloca situatia politica din Republica Moldova. In cursul acelorasi discutii, Vlad Filat s-a declarat optimist vizavi de perspectiva de alegere a sefului statului, mentionand ca Republica Moldova nu ar rezista unor noi alegeri anticipate. Vlad Filat a avut mai multe intrevederi atat cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, cat si cu  alti membri ai acestei formatiuni. Filat a declarat ca in cadrul intalnirilor s-a discutat despre buget, relatiile cu federatia rusa, precum si vizita acestuia la Bruxelles. Liberal-democratul si-a reiterat disponibilitatea de a purta un dialog cu opozitia, in vederea gasirii unei modalitati de a alege seful statului. Ceilalti lideri ai Aliante nu s-au aratat deranjati de faptul ca au loc asemenea intrevederi, atat timp cat ele nu sunt secrete. PCRM a propus recent crearea unei coalitii largi, alegerea unei candidat neafiliat in functia de sef al statului, formatiunea a vociferat posibilitatea de a se aseza la masa de negocieri doar cu PLDM, excluzand totalmente PD si PL.

Nu vrea presedintia

Vlad Filat a spus vinerea trecuta ca nu l-ar incanta functia de presedinte al statului. “As fi candidat la functia de presedinte doar daca ar fi fost vorba de alegeri directe, adica sa fiu ales direct de cetateni. in conditiile actuale, eu nu vreau sa fiu presedinte, un presedinte rezultat in urma negocierilor. Mai mult imi place functia de premier, pentru ca ne permite sa ne indeplinim obligatiile asumate fata de alegatori”, a adaugat Filat, citat de Unimedia.md Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat ca s-a intalnit cu Vlad Filat duminica, precizand ca nu vede rostul negocierilor cu PL si PDM pe tema alegerii sefului statului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *